Op mijn gevoel

  • By Yvonne
  • 19 Nov, 2017
De onrust die ik laatst omschreef gaat gepaard met niet lekker in mijn vel zitten. Dus greep ik terug naar mijn gedrag van het laatste moment dat dit wel het geval was. Het experiment van toen was tenslotte geslaagd. Dat was een periode van vier keer per week hardlopen en appjes voor eten, drinken en slapen. Kortom: controle. Sowieso iets waar ik naar verlang als dingen niet lekker lopen. Dus ik nam me voor om weer vaker hard te lopen en downloadde ik de appjes weer. Maar het hardlopen ging minder goed en was dus minder leuk, waardoor het me minder vaak lukte mezelf te dwingen om te gaan, waardoor het minder goed ging en dus was het minder leuk, waardoor..
Het is mijn standaard reactie om te proberen om meer controle te krijgen, maar waar het eerder werkte omdat ik het leuk vond en het makkelijk ging, stond het me nu alleen maar tegen. Ik probeerde het een paar weken vol te houden, maar het lukte voor geen meter en ik werd er alleen maar chagrijnig van. Dus gooide ik het over een andere boeg; loslaten. Voor het geval je nu denkt: 'hoe lang lees je nu al de Flow, je weet ondertussen toch dat loslaten áltijd de oplossing is?' . Klopt. Maar ik ben een wetenschapper, dus ik geloof het pas als ik het zelf geprobeerd heb. Écht geprobeerd dan. Niet alleen op de vlakken waar het makkelijker is, ook de moeilijke dingen.

Dus doe ik waar ik zin in heb en wat goed voelt. Ik liep anderhalve week niet hard, maar liep vandaag wel de zeven heuvelenloop. Zonder op mijn horloge te kijken onderweg en met als enige doel er lol in hebben. En dat slaagde. Dit deel lukt me tot nu toe erg goed, dus door naar de volgende ronde: ik ga proberen het door te trekken naar mijn werk. Tot mijn vakantie volgende maand neem ik de vrijdagen vrij. Wat meer tijd voor mezelf en daardoor wat minder controle. En voor mijn studenten nog een extra zetje om eigen initiatief te ontplooien. Ook niet verkeerd.
Hallo,
Leuk dat je hier bent! Ik ben Yvonne. Begin 30, PhD student, sportief, doe een poging tot muzikaliteit en gezond leven en blog over de dingen die me bezig houden. Wees welkom en voel je vrij om te reageren.
Follow
Share by: